Υπηρεσίες

dog_grooming

Μπάνιο

ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ…

Εμείς σκεφτόμαστε το μπάνιο του σκύλου σας σαν μία τελετουργική εργασία…

Έτσι δεν τον βρέχουμε απλά και ξεκινάμε να τον σαπουνίζουμε…

Όπως έχουμε δει εμείς τη διαδικασία στο σκύλο σας παρέχουμε:

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

  • Πρώτο βούρτσισμα για καθαρισμό των κόμπων και ενεργοποίηση των μηχανισμών του δέρματος του καθώς και σχολαστικός έλεγχος ώστε να διακριβωθεί αν υπάρχουν ψύλλοι, τσιμπούρια και λοιπά εξωπαράσιτα. Αν διαπιστώσουμε εξωπαράσιτα τότε χρησιμοποιούμε το κατάλληλο σαμπουάν για να τα εξουδετερώσουμε.
  • Έλεγχος και απομάκρυνση ξένων σωμάτων ή στοιχείων από το σώμα (συμπεριλαμβανομένων των αυτιών και των δακτύλων αλλά και της μύτης).
  • Πλύσιμο με το χειροποίητο και φρέσκο σαμπουάν μας που φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή και αφορά το σκύλο σας και μόνο.
  • Στέγνωμα με ειδικές συσκευές παροχής αέρα…

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ

  • Δεύτερο βούρτσισμα και ταυτόχρονα επανέλεγχος και περιποίηση του τριχώματος
  • Καθάρισμα με κουρευτική μηχανή της περιοχής πέριξ του πρωκτού, της κοιλιάς και των γεννητικών οργάνων
  • Κόψιμο νυχιών
  • Αφαίρεση τριχών από εσωτερικό αυτιών και καθάρισμα τους.

 

 

hairdresser scissors comb dog

Κούρεμα

Εδώ οι ειδικές μηχανές κουρέματος έχουν τον πρώτο λόγο. Αν το απαιτεί η ράτσα ή αν το στυλ κουρέματος που θέλουμε στο σκυλάκο μας τότε μπαίνουν ειδικά κοπτικά ώστε να μεγιστοποιήσουμε το οπτικό αποτέλεσμα. Μην περιμένετε από εμάς να δείτε κουρέματος στυλ γουλί. Είναι ο εύκολος τρόπος αλλά δεν είναι ο κατάλληλος αισθητικά…. Επίσης αφήνουν ψυχολογικά στο σκυλάκι μας και εμείς θέλουμε όλους μας τους φίλους όμορφους, ευτυχισμένους, χαρούμενους και γεμάτους ζωή μακριά από το άγχος…

Η μόνη περίπτωση να πάμε σε κούρεμα τύπου γουλί είναι ο σκύλος να έχει αφεθεί πολύ καιρό και οι κόμποι να μην μπορούν να φύγουν με άλλο τρόπο… Πάντως μην ζητήσετε ποτέ από εμάς βάψιμο της γούνας του σκύλου αφού αυτού του τύπου οι βαφές περιέχουν χημικά και ως εκ τούτου τουλάχιστον για εμάς είναι απορριπτέες αφού βλάπτουν την υγεία του σκύλου μας… Δεν είμαστε ένα ακόμη κομμωτήριο σκύλων…

Οι BARFistas πρεσβεύοντας τη φυσική διαβίωση του σκύλου (τροφή, σαμπουάν, αντιπαρασιτικά) δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα ναρκώσουν το σκύλο προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες καλλωπισμού.